Tænk på miljøet, når du køber gaver – se hvordan

Hvis man vil tage det grønne valg og drømmer om at blive CO2-neutral, er det ikke nok kun at tænke i de grønne baner, når man fx skal transportere sig eller købe mad.

Også når man køber gaver til andre, bør man tænke over, hvordan man belaster klimaet. Det at give gaver er nemlig en del af en forbrugskultur, som er med til at opbruge jordens ressourcer langt hurtigere, end de kan gendannes.

Betyder det så, at man slet ikke skal give gaver? Nej, ikke nødvendigvis. Gaver er utroligt hyggelige og en sød gestus i forbindelse med fx fødselsdage og jul.

Men man kan sagtens tænke grønnere og tage bedre valg, også når man køber gaver. Hvis du både vil give gode gaver til andre og samtidig gøre miljøet en tjeneste, kan du roligt læse videre og blive klogere på, hvordan du kan give gaver på den grønneste måde.

Mange muligheder at vælge imellem

Når man skal købe gaver, har man mange hylder at vælge fra. Det bliver tydeligt på sider som brugerguiden.dk, hvor du kan finde mange gode ideer og forslag til netop gaver.

Når man sidder og kigger de mange muligheder igennem, kan man nemt blive forført af de mange muligheder – men tænker man på miljøet, er det vigtigt, at man begrænser sig.

Eksempelvis kan man vælge at gå flere personer sammen om én stor gave i stedet for mange mindre, hvilket naturligvis minimerer mængden af ressourcer brugt.

Samtidig kan det også være oplagt at vælge at give en oplevelse eller et minde frem for at give en ting, som har kostet energi og ressourcer at fremstille.

Eksempelvis kan en tur i Nationalpark Vadehavet eller Bridgewalking over Lillebælt være en mere miljøvenlig gave, som samtidig skaber glæde og minder hos modtageren.

De mange muligheder inden for gaver giver altså også mulighed for at tage et grønnere valg – og mangler du inspiration, kan du altid kigge på gaveinspiration.dk.

Gør julen lidt grønnere

Julen er ikke nogen fest set fra miljøets synspunkt. På mange måder er julen en forbrugsfest, som både udleder CO2 og forbruger mange ressourcer.

Når det så er sagt, er der ingen grund til at aflyse julen helt. Ved at tage de rigtige valg kan man gøre julen lidt grønnere og sætte et mindre carbon-aftryk i december.

Eksempelvis kan man vælge at lave sin helt egen julepynt i stedet for at købe nyt, hvilket ikke kun er grønt og bæredygtigt, men også langt hyggeligere.

I forbindelse med julegaver giver det også god mening at begrænse sig, fx så hver person får én stor og god gave frem for mange mindre.

Ved at kikke på siden kan du finde mange gode ideer og forslag til alt fra julegaver over julepynt til hyggelige aktiviteter i julen.

Det kan gøre det nemmere for dig at udvælge de grønne løsninger og gøre julen mere bæredygtig, uden at der gås på kompromis med hyggen.

Indlæg oprettet 11

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen