Pas på miljøet med disse 4 tips

I dag vil vi alle gerne være miljøvenlige. Vi vil gerne passe lidt bedre på kloden, så vi kan sende en bedre verden videre til vores børn.

Men det kan være svært lige at vide, hvordan man skal gribe dette an. For hvad er det lige, du kan gøre i hverdagen for at leve en mere grøn livsstil?

Læs videre og få nogle gode råd til lette ændringer, som du kan lave!

Tag lidt kortere bade

Vi kender det alle – vandet er dejlig varmt efter en lang dag, og man vil egentlig gerne bare stå i badet i 25 minutter.

Det er desværre ikke godt for miljøet, for i nogle brusere kan du komme helt op og bruge næsten 20 liter vand i minuttet. Du bliver heller ikke mindre ren, hvis du kun er i bad i 7-8 minutter.

Smid mindre ud

Vi ved alle, at man skal genbruge – desværre er det ikke alle, som husker det. Det tærer dog på miljøet at smide ting ud. Tænk derfor over, om du kan sælge nogle af de ting, som du er ved at smide ud som eksempelvis elektronik. Derudover kan mælkekartoner bruges til at plante urter i og gammelt tøj kan tit gives til genbrugsbutikker!

Tænk over madforbruget

Ligesom bade, så er mad noget, som vi sjældent vil ofre os for. Det er til gengæld smart, hvis du vil leve grønnere. Det er en stor fordel, hvis du skærer ned på kød, da produktionen af kød ikke er godt for planeten, mens det at købe økologisk også er en god idé.

Fornuftig transport

Hvem elsker ikke en biltur? Ja det gør Jorden ikke. Tænk derfor over, om du ikke har mulighed for at cykle eller gå mere i hverdagen. Det kan også spare dig og din familie penge, mens I bliver sundere.

 

Hvad må erhvervslivet gøre?

Erhvervsvirksomheder har fundet gode muligheder ved at fortælle de går op i miljøet. Og ud over de mere åbenlyse ting at det selvfølgelig gavner miljøet så er det samtidig noget kunderne kan forstå og lide. Mange erhvervsvirksomheder får end da flere kunder når deres lokale erhvervsvirksomheder stepper op og deltager i kampen mod et bedre miljø.

Erhvervsvirksomheder Chopin som drives af selskabet JJFC Online ApS mærker nemlig en stor opbakning fra deres lokalliv ved blot at ændre en del daglige rutiner, der tydeligt hjælper miljøet.

De har ændret ting som at benytte genbrugs-emballage når mange af de tusinder af pakker sendes og samtidig fjernes unødigt papir, retur-labels med et heraf reduceret tonerforbrug.

Er alle kunder glade for dette? Nej, det er de ikke, desværre er der rigtig mange kunder der stadig er helt ligeglade med miljøet og vil meget hellere beholde det helt magelige ved at modtage alt i pakkerne også selvom det kun drejer sig en download.

Men her det er altså vigtigt at erhvervsvirksomheder også står helt i mod presset fra denne del af kunderne.

Indlæg oprettet 11

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen