Jeg synes det er blevet lettere at leve vegetarisk

Det synes jeg fordi at firmaer som IKEA, 7-eleven og McDonald’s. Stryhn’s, Hanegal, Løgismose og Tulip er nogle af de firmaer som for nyligt har valgt at lancere vegetariske eller veganske produkter til på farten eller tilgængeligt i supermarkedet. Den vegetariske livsstil bliver nemlig mere og mere populær – og med god grund.

Der er både for klimaet, for din sundhed og for dyrenes skyld masser af grunde til at skære ned på kødet. Om du er vegetar, veganer eller blot vil spise mindre kød er der altså en masse nye produkter på markedet, som skal gøre det lettere at leve helt eller delvist vegetarisk.

Især Naturli’ gør deres for at promovere en vegetarisk livsstil. Med lanceringen af Naturli’ Hakket ved årets begyndelse, blev en ny start for det kødfri marked markeret. Den første uges tid var den kødløse efterligning af hakket oksekød lavet på hvede- og sojaprotein svær at få fat i, fordi den blev udsolgt så mange steder.

Nu er Naturli’ klar med endnu en vegetarisk fars, baseret på kikærter, som ovenikøbet er økologisk. Som dansker bliver det altså lettere og lettere at spise mindre kød.

Sundhedsfordelene ved en vegetarisk kost

Foruden at være bedre for klimaet, fordi plantebaseret mad ikke udleder lige så meget CO2 som produktionen af animalske produkter gør, så er der også mange sundhedsfordele ved at leve helt eller delvist vegetarisk.

Det er en af grundene til at mange vælger at spise mindre kød som man eventuelt kan erstatte med fisk.

Det gør jeg en gang i mellem. Jeg elsker laks og lavede denne dejlige ret. Den smagte fantastisk og så belastede den ikke miljøet. Også rigtig mange kvinder især hopper med på bølgen for sundhedens skyld.

Undersøgelser viser at en vegetarisk kost forebygger hjertekarsygdomme og kræft, og at vegetarer i mindre grad end kødspisere oplever angst, depression og stress. Studier viser også at vegetarer og veganere i gennemsnit faktisk lever længere. Jeg anbefaler i øvrigt at læse dette indlæg hos Online-magasinet.dk.

Flexitar, vegetar eller veganer?

Man behøver ikke at skære alt kød, æg, mælk og andet animalsk fra for at opleve nogle af sundhedsfordelene ved at spise en plantebaseret kost. Man kan starte med at skære kødet fra et par dage om ugen, hvilket især er muligt med de mange nye produkter på markedet.

Heldigvis er de store producenter ikke ligeglade med de tendenser, der ses i samfundet. Og strømningerne taler altså for en plantebaseret livsstil, om så det er på hel- eller deltid. Mange danskere bakker især op om det trendy begreb ”flexitar”. Det er en sammentrækning af fleksibel og vegetar, og skal altså forstås som en livsstil, hvor man er fleksibel med sine spisevaner, men rigtig gerne spiser vegetarisk.

Er man for eksempel glad for at spise ude eller hos venner, men ikke vil være til besvær, kan man godt spise kød og forklare sine kostvaner med at man er flexitar. Og samtidig få et sundere liv uden lige så mange animalske produkter.

At det bliver lettere og lettere at finde vegetarisk mad i køledisken i supermarkederne og på restauranterne, gør det nemt at være flexitar. Og er man åben overfor livsstilsændringer, er det et rigtig godt sted at starte – for miljøet, for dyrene og for ens egen sundhed.

Indlæg oprettet 3

3 tanker om “Jeg synes det er blevet lettere at leve vegetarisk

  1. Jeg er bare så enig Jane. Jeg synes det er dejligt at det er blevet nemmere og så co2 neutralt.

    1. Ja, vi må passe på miljøet alle sammen. Sorry mit sene svar, men jeg har været på en dejlig ferie 😉

  2. Excellent way of telling, and fastidious article to take information regarding my presentation topic, which i am going to deliver in academy.

Lukket for kommentarer.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen