Min rejsebeslutning til Thailand var bestemt ikke nem

For et år siden havde jeg en bluse på fra bluse på fra Saint Tropez: og det skulle vise sig, at blive en af de dage, som kommer til at stå klart i min erindring! Blusen var lagt i kufferten og medbragt til den anden side af jorden; til Thailand. Og det var den bluse, som jeg havde på da jeg traf en af de helt store beslutninger i mit liv.

Havde året inden rejst samme vej for at besøge en gammel ven, der havde slået sig ned i Chiang Mai i det nordlige Thailand.

Det var en af de mere overilede beslutninger, fik ideen mandag, solgte aktier og købte billet tirsdag og landede i Bangkok Lufthavn fredag morgen.

Langt borte fra sne og minus grader, som jeg havde efterladt Købehavn med 12 timer tidligere. Og der stod jeg så i hamrende høj luftfugtighed og sort smog fra Bangkok city.

Det var bestemt ikke kærlighed ved første blik og det første døgn blev kun lige overlevet. Inden jeg dagen efter fortsatte min rejse til Chiang Mai.

Mødet med Thailand

Så blev verden med et et bedre sted at være og der gik ikke længe inden jeg var forelsket i byen og Thailand, generelt. Også denne gang var jeg iført Saint Tropez jeg havde købt hos Chopin!

De næste fem uger tilbragte jeg dels i Thailand og til dels i Cambodia på rundrejse med nye bekendtskaber og glemte alt om den grå og kolde vinter, som igen mødte mig, da jeg efter nytår under stjernerne på stranden på Koh Lanta igen vendte tilbage til Danmark.

Men eventyret kan jo ikke vare ved, tænkte jeg da jeg stred mig igennem sneen tilbage i København, på vej til mit nye arbejde.

Et år senere

Og så gik der et år, hvor jeg var glad og tilfreds med mit liv i nord. Inden vinteren så igen meldte sig og rejsetrangen endnu engang stak snuden frem. 2 uger efter stod jeg igen i Chiang Mai og denne gang var det ikke blot begejstring, der meldte sig.

Under begejstringen voksede en anden følelse frem, som overraskende mindede lidt, for ikke at sige meget, om den følelse, som de fleste af os kender, når man i højtiderne vender tilbage til opvækstens gamle folder. Det var følelsen af at komme hjem!

Denne gang havde jeg blot 2 uger under solen og følte panikken vokse frem, da de to uger nåede til vejs ende. Ikke at livet i Danmark var at foragte, kunne ikke klage, godt arbejde, fantastiske kolleger, familie og gode venner, alt vel egentlig. Men det, jeg havde fundet i Thailand var bare noget helt andet og for mig tilsyneladende ekstremt tiltalende.

Jeg sad på en strand restaurant på Koh Chang og spiste min sidste morgenmed, banan pandekage, frisk frugt og friskpresset appelsin juice, i solen, mens jeg nød den sidste varme inden min rejse tilbage til Danmark. Og havde selvfølgelig, som nævnt før, min yndlingstrøje på fra Saint Tropez med sneakers fra Lacoste. Med den sidste bid af pandekagen kom aha-oplevelsen.

Det kan jeg da! Det er lige præcis det, jeg kan. Her vil jeg leve og sådan skal det blive! Med den tanke i bagagen mødte jeg på arbejde mandag morgen og fik afleveret min opsigelse. Første skridt, som kort efter blev fulgt af opsigelse af lejlighed og diverse andre bånd i Danmark.

De næste to måneder gik med salg af møbler, nedpakning af ting og sager, som ej ville kunne tjene mig noget formål i min kommende hjemby, Chiang Mai.

Jeg fik brugt min sidste tid med den familie og de venner og kolleger, som jeg nu ikke længere ville se i min hverdag. Til tider med vemodighed, men alt overstrålende var sikkerheden i min beslutning. Det føltes rigtigt. Og så godt at gå fra at drømme om at gøre, til endelig at gøre det!

Saint Tropez tilbage i kufferten

Den 2. februar vågnede jeg så for sidste gang i min seng på Islands Brygge. Og vågnede op til en lidt skæv start på mit eventyr. I telefonen, som vækkede mig, var min mor og ønskede mig en god rejse.

I det øjeblik burde jeg allerede have tjekket ind i lufthavnen… Men nogen var med mig og jeg nåede alt -undtagen den sidste rengøring og tasken med toiletsager. Toiletsager blev indkøbt under mine 7 timer i Dusseldorf lufthavn og takket være mine forældre blev lejligheden afleveret til de næste lejere i ganske nydelig anstændighed.

Og så, den 3. februar i år ankom jeg endelig til starten på mit nye varmere liv. Endnu engang med Saint Tropez og Lacoste som ledsagere.

Det kan faktisk lade sig gøre at ændre retning -og det er sikkert ikke sidste gang jeg gør det. Men lige nu er jeg glad og yderst tilfreds med min tilværelse her i solen -alt her i Thailand plejer at arte sig.

Man skal væbne sig med tålmodighed, tingene fungerer ikke som derhjemme. Men hvad gør det, når man kan sætte sig i solen og drikke en latte, mens man venter?

Jeg elsker det og bliver glad og forundret over mit nye liv: hver gang jeg ser min min bluse, som stadig er med mig, fra Saint Tropez.

Indlæg oprettet 11

En tanke om “Min rejsebeslutning til Thailand var bestemt ikke nem

  1. Rigtig god histore, Jane. Sjovt at læse…Det må have været en svært beslutning, der er jo trods alt ikke et europæisk land, så alt er jo lidt anderledes. Men dejligt at have dig hjemme igen 😉

Lukket for kommentarer.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen